Общинските съветници на Пловдив одобриха 66 608 акции (2.84%) от капитала на

...
Общинските съветници на Пловдив одобриха 66 608 акции (2.84%) от капитала на
Коментари Харесай

Акциите на община Пловдив в Градски транспорт АД отиват при Георги Самуилов

Общинските съветници на Пловдив одобриха 66 608 акции (2.84%) от капитала на банкрутиралото сдружение " Градски превоз " АД, чиито активи се продават от синдик след правосъдно решение, да бъдат продадени на " Петрол енерджи " ЕООД (с шеф ), съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

От Българска социалистическа партия и Демократична България се оповестиха срещу. Социалистът Йордан Василев уточни, че община Пловдив може да се възползва от каузи си и, вместо да се търсят нови парцели за бъдещото общинско транспортно сдружение, да стартира на тази база да го гради. Адвокат Веселина Александрова обърна внимание, че не е прегледана опцията общината да купи към 2 милиона акции, пуснати в продажба.

Председателят на Общински съвет Александър Държиков напомни, че с решение от 8 октомври 2019 година на пловдивския съд е позволено осребряване на активите за удоблетворяване на кредиторите и е невероятно администрацията да вземе някакви активи или да трансферира акции. Зам.-кметът по финанси Величко Родопски изясни, че в случай че се продадат акциите, общината ще получи към 70-80 000 лева, в противоположен случай няма да вземе нищо. 

" Гневим се, вълнуваме се, с цел да стигнем до положението, в което партията майка, под благоденствието й още веднъж и сътрудниците от партията майка се пробват да ни посъветват кое е най-хубаво. Приказката е следната: имало 33%, в този момент са под 3%. И стартира едно мъдруване - ще вземем ли 80 000 или 79 000, а не е ли по-добре да вземем 81 000. Сега се борим за трохи, които партията майка ни е оставила ". Това сподели в изявлението си ръководителят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, с което равният звук в заседателната зала беше нарушен.

Ето и част от цветущите реплики, които съветниците си размениха:

Йордан Василев, Българска социалистическа партия: " Нашата партия не е имала кмет на Пловдив "

Йордан Илиев, ГЕРБ: " Само с едно нещо не съм склонен - че партията е майка на всички "

Димчо Петров, Вътрешна македонска революционна организация: " Няма да приказвам за майките, бащите и децата, тъй като се получава сериал " Женени с деца ".

Евелин Парасков, Съюз за Пловдив: " беше вашият кмет, тогава беше позволено повдигането на капитала. Част от вас страдат от политическа амнезия ".

Слави Георгиев, самостоятелен: " От 11 години нечия сянка продължава да плаши доста хора "

Атанас Баташки, Българска социалистическа партия: " Г-н Парасков, за Окръжна болница какво ще кажете? "

Е. Парасков: " Бъдете съответен "

А. Баташки: " Искате ли да бъда съответен? "

Ясен Михайлов, ГЕРБ: " Г-н ръководител, апелирам да въведете ред "

Й. Илиев: " Когато става дума за майката, всички стават чувствителни по тематиката "

Точката беше призната с 26 гласа " за ", 10 " срещу " и 6 " въздържал се ". 

Подробности гледайте в прикаченото видео! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР